Bruks

Bruks eller brukshundesport fokuserer på hundens fantastiske luktesans og nese. Rundering og spor er det to grener det konkurreres i, men øvelser fra lydighet og feltsøk er også vanlig. Feltsøk går ut på å gjennomføre et søk etter gjenstander innenfor et avgrenset område.

Spor
Spor kan trenes på forskjellige underlag,- gress, asfalt, grus, myr eller tett skog, samt er det øvelser som passer for alle raser. Aktiviteten går ut på å følge spor (fra et menneske). I sporet kan det også ligge gjenstander som sporlegger har lagt fra seg. Hunden arbeider med en lav nese, og de best trente skal kunne klare å følge spor som er over et døgn gammelt, og gjerne med en lengde på flere km.

Rundering
I rundering skal hunden søke med høy nese, på jakt etter mennesker som har gjemt seg i skogen. Fører og hund skal gå sammen på en sti eller vei, hvor fører skal sende hunden ut til siden ca. 50m. I det hunden har funnet et menneske skal den enten markere ved å sette seg ved siden av og bjeffe, eller ta et bitt den har hengdende rundt halsen og løpe tilbake til fører. Sammen skal fører og hund finne menneskene, enten ved at fører må følge lyden av bjeffingen eller følge etter hunden inn i skogen.

Treningstider 2018

Treningen foregår hovedsaklig på treningsområdet Syverud, men også andre steder i Follo. Send mail til bruks@fbk.no for oppdatert informasjon om trening på lørdager.

Onsdag: Kl 18:30 på Syverud.

Lørdag: Kl 12:00 på ulike steder som blir informert på mail.

 

Følg med på deres facebookside "Follo Brukshundklubb Bruks" om andre oppdateringer.

For mer informasjon eller spørsmål

Om du lurer på noe mer er det bare å kontakte Brukskomiteen:
bruks@fbk.no