Agility

Agility er en hundesport som byr på forsering av ulike hindere i en spesiell, hvor hver bane har mellom 16-22 hindere med ulike vanskelighetsgrader. Agility er delt inn i tre klasser med hensyn til størrelse: small, medium og large - og tre ferdighetsnivåer: klasse 1, 2 og 3 innenfor hver størrelse. Det konkurreres i to konkurranserformer,- hopp og agility.

Agilitybanen består av felthindere som måne, vippe og stige, samt hjul, hoppehindere, slalom, rør og pølse. Hoppbanene består av de samme hindrene, med unntak av felthinderne.

Follo Brukshundklubb har lang erfaring med agility, og klubben har oppnådd gode resultater i løpet av årene siden oppstarten i Norge. Klubben har hatt enkeltmedlemmer som har hevdet seg i både NM, Nordisk Mesterskap, Europen Open og VM. I tillegg har klubben hatt flere seiere med lag i NM i både mellom og stor klasse.

Treningstider 2018

20. august - 30. september

Treningstidene er kl 18:30 alle dagene.

Konkurransegruppa:
Mandag, på Syverud.
Onsdag, på Berg.
Fredag, på Syverud.

For å kunne starte å trene i nybegynnergruppen, må du delta på nybegynnerkurset arrangert av FBK.

Nybegynnergruppen: 
Torsdag, på Syverud.

 

Følg med på de aktuelle gruppene på Facebook ("FBK nybegynnergrupper agility" eller "FBK - Agility Konkurransegruppa"). Her blir det lagt ut mer informasjon knyttet til treningene. Innimellom er det ikke trening. Årsaker til det kan være ferieavvikling, dårlig vær ol. Og innimellom arrangeres det ekstra treninger i helgene.

Klubbmesterskap og Trippel* 2018

Klubbmesterskapet skjer den 15. september på Syverud.

Årets trippler er på følgene datoer, og skjer på Syverud:
23. mai, inkludert bronsemerke.
11. juni.
23. august.

* Trippel er uoffisiell konkurranse, åpen for alle klubbens medlemmer

For mer informasjon eller spørsmål

Om du lurer på noe mer er det bare å kontakte Agilitykomiteen på mail:
agility@fbk.no

Nybegynner- og videregåendegruppa

I Follo Brukshundklubb deles treningene inn etter nivå, med veiledning av forskjellige instruktører fra konkurransegruppa.

Helt ferske ekvipasjer begynner i nybegynnergruppa, også kalt gruppe 1, med fokus på små kombinasjoner og enkelthindere. Her er motivasjon og glede de viktigste virkemidlene for å skape trygghet for hundene i nye omgivelser.

Ekvipasjene som har bronsemerke i agility er i gruppa for videregående. Her trenes det på større kombinasjoner og lengre baner. Belønning er vel så viktig for å oppnå resultater og framgang.

Nybegynnerkurs

Kurs for nybegynnere i agility vil bli holdt to ganger i året,- en gang på våren og en gang til høsten. Mer informasjon om datoer vil bli annonsert etter hvert under kurs :)

Neste bronsemerkeprøve

Den siste var 23. mai på Syverud. Neste bronsemerkeprøve vil bli utlyst her.

       

Konkurransegruppa

Konkurransegruppa består av ekvipasjer som har startet å konkurrere i offisielle stevner, med utøvere i alle klasser og størrelser. Vi er så heldige at vi har flere ulike raser representert i klubben og under stevner.

Konkurransetreningene er uten en fast instruktør, hvor ekvipasjene må hjelpe hverandre med tips og råd. Vi er mange ekvipasjer, og det blir vanligvis bygd to ulike baner med fokus på forskjellige temaer. Kombinasjonene kan deles opp, eller endres etter ønske.